tohatsu buitenboordmotor plaatje
Leisure

Tohatsu Buitenboordmotor

Een Tohatsu Buitenboordmotor is afkomstig van de Japanse buitenboordmotor fabrikant Tohatsu die al jaren bekend staat als een gerenommeerde fabrikant voor buitenboordmotoren. Sinds 1956 is men actief in het produceren van motoren voor boten. Tohatsu produceerde met name buitenboordmotoren voor de industrie en visserij, sinds de jaren 90 levert men ook motoren aan de recreatie. In Duitsland is een Tohatsu Buitenboordmotor ondertussen één van de marktleiders in kleine buitenboordmotoren en in Nederland maakt men een opmars door de ANW Waterkampioen test van 2016 waar de 6 PK test winnaar is geworden.

Tohatsu Buitenboordmotor Modellen

Tohatsu heeft een ruim assortiment motoren van 2.5 pk t/m 250 pk. De meest verkochten modellen zijn de 4, 5 en 6 PK. Deze modellen worden veel gebruikt achter een rubberboot of andere kleine boot. Het voordeel van deze buitenboordmotoren is dat het gewicht laag is. Hierdoor is de motor eenvoudig mee te nemen in de auto of caravan. Achter een kleine boot zoals een rubberboot weegt het extra vermogen van een 8 pk niet op tegen het extra gewicht ten opzichte van een 6 PK. Hierdoor kan een 6 PK achter zo’n bootje interessanter zijn.

Belangrijk bij een Buitenboordmotor Kopen

Een buitenboordmotor kopen kan soms lastig zijn. Er zijn veel verschillende modellen, types en merken verkrijgbaar waardoor er veel keuze mogelijkheden zijn. De markt wordt geleid door een aantal merken waaronder de Tohatsu Buitenboordmotor. Daarnaast zijn er nog vele andere merken die ook motoren verkopen. Het nadeel van techniek is dat er af en toe ook iets defect kan gaan. Daarom is het van belang dat er voldoende onderdelen verkrijgbaar van de buitenboordmotor. U zit er niet op te wachten dat u de motor na een jaar onbruikbaar is, omdat het onderdeel niet verkrijgbaar is of het lastig is om deze te verkrijgen. Wij adviseren u daarom voor een gerenommeerd merk te zien met een wereldwijd dealer netwerk. Zodat u ook op vakantie ergens terecht kunt voor onderhoud en reparatie.

Tohatsu Buitenboordmotor Garantie

Uniek bij Tohatsu Buitenboordmotor is dat men maar liefst 5 jaar fabrieksgarantie geeft op de buitenboordmotoren. Wel is het belangrijk dat u de motor een jaarlijks onderhoudsbeurt om het vaarseizoen zonder problemen te beginnen. Maar ook om aanspraak te kunnen maken op de fabrieksgarantie van uw Tohatsu Buitenboordmotor. Het is namelijk zo dat wanneer er geen onderhoud wordt gepleegd door een monteur u geen aanspraak kunt maken op de garantie.

Reacties uitgeschakeld voor Tohatsu Buitenboordmotor