Afstuderen, en nu?

  • 27 augustus 2019

Voor elke student zit het eraan te komen: afstuderen. Dit kan tegenwoordig op verschillende manieren. De meest voorkomende manier is het schooljaar afsluiten met een stage. Voor je stage maak je vaak een eindopdracht. Deze eindopdracht wordt ook wel een scriptie genoemd. Dit is niet zomaar een klusje. Het maken van een scriptie vergt veel tijd, veel stress en veel doorzettingsvermogen. Aangezien het schooljaar van 2019 weer is aangebroken, hebben we het vandaag graag over het maken van je scriptie. Heb jij wat tips nodig? Lees dan zeker verder.

Begin op tijd

Veel studenten hebben erg veel tijd voor het maken van een scriptie. Hier kan je in sommige gevallen erg laks van worden. Wat belangrijk is om te weten is dat het maken van een scriptie erg veel tijd kost. Ook moet je er niet dagenlang achter elkaar aan gaan zitten. Dan zie je niet meer wat belangrijk is, wat er gedaan moet worden en ben je niet meer effectief aan het werk. Daarom is het belangrijk om op tijd te beginnen. Hierdoor heb je alle tijd voor het maken van je scriptie. Ook kunnen er altijd complicaties oplopen waardoor je weer extra tijd nodig hebt.

Plannen is the key

Plannen, plannen en plannen. Uiteraard is dit ontzettend belangrijk. Door het maken van een goede planning krijg je overzicht van wat er allemaal moet gebeuren en wat er belangrijk is.

Kieskeurig

Met een scriptie zijn veel studenten vaak erg kieskeurig. De een heeft er de afgelopen jaren al meer last van gehad met simpele verslagen, de ander helemaal niet. Onthoudt: het is maar je afstudeeropdracht, niet je levenswerk. Het is natuurlijk een belangrijke opdracht en beslist of je mag gaan afstuderen, maar je leven hangt er niet vanaf. Vraag veel advies bij je begeleider en kijk samen veel naar alles wat er gedaan moet worden. Wees niet al te kieskeurig, maar doe simpelweg je best.

Scriptie laten nakijken

En last but not least: je scriptie laten nakijken. Je scriptie laten nakijken is otnzettend belangrijk. Misschien ben je zelf wel ontzettend goed in taal, maar toch zien andere mensen weer andere dingen. Omdat je er zelf zo lang bezig mee bent geweest kijk je er op een andere manier naar dan iemand die buiten het proces staat. Daarom is het altijd goed om het iemand anders na te laten lezen en te laten controleren op spellingsfouten. De taalnorm is namelijk erg belangrijk bij een scriptie.

No Comments Found

Leave a Reply