Griekenland alleen bezoeken: ook mooi!

  • 18 augustus 2018
Griekenland

Sinds mijn vorige stedentrip (zie de blog hieronder) heb ik helemaal de smaak te pakken voor het alleen reizen. Ik durfde eerst niet en zat niet lekker in mijn vel, en ik vond het idee alleen al vreselijk. Toen heb ik toch gedaan en vond ik de ideale combinatie tussen mezelf leren kennen en afleiding. En nu vind ik het juist heerlijk! Even helemaal tot jezelf komen. Ik ben in mijn eentje naar Griekenland gegaan. In plaats van een stedentrip heb ik juist de natuur en het water opgezocht, en ook dat was erg lekker. Griekenland staat misschien bekend als een land dat je met je vrienden moet gaan bezoeken, of met je partner. Maar wat als ik je nou vertel dat het in je eentje ook heel leuk is.

Lekker praten met onbekenden

Ik dacht dus dat ik als ik alleen naar Griekenland zou gaan, ik heel weinig zou praten. Dat is dus niet waar gebleken. De mensen zijn er namelijk heel gemoedelijk, en als ze Engels spreken kun je heel fijn een praatje maken. De Grieken waren echt heel aardig tegen mij. Misschien waren ze wel zo aardig omdat ik alleen was en ze dat zielig vonden? Het kon mij in ieder geval niet schelen. Ik heb heerlijk gepraat met de lokale mensen en geleerd over de cultuur die Griekenland zo rijk is. Je kunt met obers of serveersters praten en barmannen of vrouwen maar ook op straat kun je mensen aanspreken. Schroom dus vooral niet om vragen te stellen, de mensen beantwoorden ze graag!

Wandelpaden door Griekenland

Omdat ik ook heel graag de natuur wou opzoeken, ben ik in Griekenland veel gaan wandelen. Je hebt veel wandelpaden die je gewoon online op kunt zoeken in bepaalde gebieden. Ik zat in ieder geval in zo’n natuurpark, en daar kon je prachtig wandelen. Het was af en toe wel erg zwaar, en soms een beetje eng omdat ik natuurlijk alleen was. Als er dan wat gebeurt kun je de sjaak zijn. Maar in Griekenland heb je nog wel veel receptie met je telefoon dus het was geen erge zorg.

Naar het strand

Griekenland staat natuurlijk bekend om haar eilandjes, dus ik ben ook naar een eilandje geweest bij Griekenland. Kos heette het. Daar heb ik me wel even alleen gevoeld, maar dat was echt het enige moment. Verder was de ervaring Griekenland in mijn eentje top! Ik zou het iedereen willen aanraden die terug naar zichzelf wil keren.

No Comments Found

Leave a Reply