Lifestyle

Je Bobber of Caferacer opknappen

Heb je ook een mooie vintage motor staan die je graag wilt opknappen? Dat is eenvoudiger dan je denkt, vooral als je weet waar je de beste onderdelen vandaan moet halen! Je Bobber vraagt natuurlijk om klassieke onderdelen die goed passen. Dat geldt ook voor de Caferacer, net zo’n uitgeklede klassieke motor die alleen de meest essentiële onderdelen bevat. Gashendels kopen bij Caferacerwebshop.com is vaak de eerste stap als je gashendels vervangen moeten worden. Daarna kun je de knipperlichten vervangen door knipperlichten caferacerwebshop.com. Ten slotte kun je natuurlijk ook je voetsteunen, de elektra en de rest van je verlichting aanpakken. Een db killer 51 mm helpt je om de maximale toegestane geluidsnormen niet te overschrijden. Met al deze nieuwe onderdelen voor je Bobber of Caferacer kun je na de keuring met een gerust hart de weg op.  

Hoe kies je je onderdelen uit?

Er is een aantal manieren om je onderdelen uit te zoeken. Je wilt zeker weten dat je nieuwe onderdelen passen dus is het verstandig te onderzoeken hoe je dit het beste aanpakt. Je motor is gemaakt door een fabrikant van een bepaald merk. Denk aan BMW, Yamaha, Honda of een van de andere bekende merken. Heb je bijvoorbeeld een Moto Guzzi? Dan kun je online zoeken naar Moto Guzzi onderdelen voor jouw specifieke model. De meeste webshops helpen je daarbij graag bij het uitzoeken van de juiste motoronderdelen. Als je het niet zeker weet kun je contact opnemen en om advies vragen. Zo weet je zeker dat je de juiste onderdelen koopt. Online vind je bovendien meer informatie over het opknappen van je Bobber of Caferacer, op fora of via instructievideo’s.

Essentiële onderdelen

De Bobber en Caferacer staan bekend om hun uitgeklede uiterlijk. Alle niet-noodzakelijke onderdelen zijn van deze motoren afgehaald. Deels om de uitstraling maar ook om het gewicht en de snelheid van de motor positief te beïnvloeden. Natuurlijk bepaal je zelf welke onderdelen je erop zet als je een oude motor opknapt. Een aantal onderdelen is wel belangrijk. Denk aan de nummerplaat en de db killer 51 mm of kleiner. Hiermee verlaag je het geluidsniveau dat je motor veroorzaakt en voorkom je dat je een boete krijgt. Een db killer is erg voordelig en kost doorgaans slechts een tientje. Het is zeker aan te raden een db killer te installeren of mee te nemen als je een ritje gaat maken.

 

Laat een antwoord achter