Kids

Hoera een baby!

In ons land worden er iedere dag zo’n 500 baby’s geboren. Gemiddeld genomen komen er iets meer jongens dan meisjes ter wereld. Voorafgaand aan de geboorte is er een normaal gesproken 9 maanden durende zwangerschap. Tijdens die periode zal je baby van een bevruchte eicel uitgroeien tot een volwaardig mensje. De eerste maanden zal de baby groeien en in de loop van de periode zal je er zelf ook steeds meer van gaan voelen en zien. Pas na ongeveer 32 weken zal je een soort van contact met je baby kunnen hebben. Het gehoor van je baby is nu zo ontwikkeld dat hij goed jouw stem kan herkennen. Laat vooral ook je partner tegen je buik aanpraten. En zet eens een rustig muziekje op voor je baby: grote kans dat hij zich dat buiten je buik weet te herinneren. En dan kan je de laatste zwangerschapsweken ingaan in afwachting van het grote moment.

Vaderschapstest

In de meeste gevallen weet je natuurlijk gewoon wie de vader van je baby is. Maar er zijn voldoende voorbeelden waar dat niet het geval is. Als je geen vaste partner hebt of je bent ongewenst zwanger geworden dan kan het nog wel eens lastig zijn om de vader te achterhalen. Om er helemaal zeker van te zijn wie de vader is kan je een DNA test laten doen. Deze vaderschapstest zal met zekerheid aan kunnen geven wie de vader is en dus veel onzekerheid wegnemen. Ook in situaties waarin de vader niet beschikbaar is voor een vaderschapstest, of niet wil meewerken aan een vaderschapstest is het mogelijk om uitsluitsel te krijgen. In die situaties kan een indirecte vaderschapstest uitkomst bieden. Zo kan er bijvoorbeeld een test worden gedaan met een broer of een zus om toch alsnog te achterhalen wie de vader is of om iemand uit te sluiten.

Babynamen

En als je baby er dan is begint er een hele nieuwe spannende periode in je leven. Veel zaken heb je als het goed is al voor de bevalling geregeld. Het kiezen van een naam heb je meestal al voor die tijd gedaan. Een leuke naam is best een belangrijke beslissing, je kind heeft er zijn hele leven immers mee te maken. Populaire jongensnamen zijn momenteel: Lucas, Noah, Finn en Levi. Meisjesnamen die in trek zijn: Emma, Mila, Sophie en Julia. Als de naam bekend is dan kunnen de geboortekaartjes worden verstuurd en je baby kan dan worden in geschreven bij de gemeente waar je baby geboren is.

Laat een antwoord achter