Blog

Dit zijn de verschillende soorten hijskranen

Tijd voor een blog over klussen en bouwen. Dit keer gaan we het hebben over de verschillende soorten kranen die je in kunt zetten bij grote(re) bouwprojecten. Zonder deze hijskranen kan er niet veel gebouwd worden. Ze zijn van groot belang bij de meeste grote projecten. Er zijn er een aantal kranen waar je uit kunt kiezen, en welke het meest geschikt is hangt volledig af van het project waar je mee bezig bent. En natuurlijk ook het terrein.

Mobiele kraan

De meest handige en daarom ook veel ingezette kraan is de mobiele kraan. Je ziet vaak een mobiele kraan te koop aangeboden, en ze worden graag gebruikt in de bouw. Een mobiele kraan is, zoals de naam al zegt, mobiel. Oftewel, je kunt de kraan gemakkelijk naar en ook op locatie verplaatsen. Dit is erg handig als je als bouwbedrijf bijvoorbeeld met verschillende projecten bezig bent op meerdere locaties die redelijk dicht bij elkaar zijn. De mobiele kraan kun je dan van de ene naar de andere locatie verplaatsen waar deze nodig is. Een mobiele kraan met rupsbanden kan ook ingezet worden op moeilijkere terreinen. Bovendien staat een mobiele kraan zo klaar en kost dus weinig tijd om op en af te bouwen.

Torenkraan

De torenkraan is misschien wel de meest bekende soort kraan. Je ziet de torenkraan vaak staan in grote steden waar flink in de hoogte gewerkt wordt. De torenkraan is namelijk het meest geschikt als je de hoogte in wilt bouwen. Dat is dan ook het grootste voordeel van deze gigantische kraan. Een torenkraan heb je alleen niet zo snel klaar gezet en het kost ook wel wat werk voordat je ermee aan de slag kunt. Deze kraan dien je namelijk in de grond vast te schroeven en vanaf daar op te bouwen. De torenkraan wordt voornamelijk ingezet voor projecten die wat langer duren. Wil je snel te werk gaan en ben je niet van plan om een hoog gebouw neer te zetten, dan is een torenkraan niet nodig.

Minikraan

Naast de mobiele kraan en torenkraan, bestaat er ook nog het kleine broertje van de kraanfamilie. De minikraan. Deze kleine krachtpatser kan op verschillende locaties worden ingezet, zowel buiten als ook inpandig. De minikraan kan, dankzij het compacte formaat op de meest krappe plekken worden ingezet. Ook hebben ze speciale banden die geen markeringen achter laten zoals rupsbanden dat doen, wat ideaal is voor kwetsbare vloeren. Dit maakt de minikraan dan ook een type hijskraan die niet mag ontbreken op de bouwplaats. 

Laat een antwoord achter