kunststof bakken
Blog

Kerst weer netjes opruimen voor volgend jaar

Nu de feestdagen zo goed als voorbij zijn focussen we ons snel op het nieuwe jaar. Dan mag namelijk de kerstversiering nog even wat langer hangen. Niemand kijkt vreemd op als jij 31 december nog steeds de kerstboom in de woonkamer hebt staan. Het wordt pas vreemd na de eerste weken van het nieuwe jaar. Elk jaar probeer ik weer op tijd alles op te ruimen voor het volgende jaar, maar niet altijd lukt het. Sinds vorig jaar heb ik een ritueel voor mezelf bedacht om kerst weer netjes op te ruimen voor volgend jaar. Het enige dat je nodig hebt zijn opbergartikelen, zoals vouwkratten en kunststof bakken, en een strakke planning.

Stevige opbergartikelen

Na jaren van uitstellen en het voor me uitschuiven drong het eindelijk tot me door dat deze manier niet werkte. Ik besloot het opruimen van kerst een keer anders aan te pakken. Eerst heb ik allemaal stevige opbergartikelen in huis gehaald. De paar kartonnen dozen die ik voorheen gebruikte waren simpelweg niet sterk genoeg. Elke keer liep ik weer met gevaar voor leven met de dozen naar de zolder. Dat kon natuurlijk niet meer. Dus ik heb allerlei kunststof bakken en vouwkratten ingeslagen. Beide opbergartikelen hadden namelijk hun eigen pluspunten.

Optimaal gebruiken en opruimen

Zo kwam ik erachter dat de kunststof bakken ideaal waren voor de losse rommeltjes. De lichtjes, de kerstboom versieringen en al dat soort kleine spul gooide ik voorheen gewoon in de kartonnen doos. Nu heb ik voor elke versiering zijn eigen kunststof bakken. Op elke kunststof bak heb ik netjes genoteerd wat erin zit. Bovendien scheelt het dat kunststof bakken ook verkrijgbaar zijn in transparante uitvoering. Dan zie je eigenlijk gelijk wat erin zit.

De vouwkratten heb ik daarnaast weer gebruikt voor de zwaardere spullen. Ik had bij een goede website voor logistieke hulpmiddelen een aantal heavy duty vouwkratten besteld. Beste beslissing ooit! Doordat ik extra stevige vouwkratten en kunststof bakken heb ingeslagen, kan ik de opbergartikelen optimaal gebruiken. Kerst opruimen wordt een stuk eenvoudiger als je weet dat je alles kwijt kunt.

Plan maken en je eraan houden!

Wanneer je de juiste opbergartikelen in huis hebt, dan kun je echt moeiteloos kerst opruimen. Wel wil ik je nog een laatste tip meegeven. Alleen het kopen van vouwkratten en kunststof bakken is niet goed genoeg. Het is daarnaast tevens belangrijk dat je een opruimplan maakt en jezelf er vervolgens aan houdt. Geen smoesjes, geen uitstelgedrag, maar gewoon beginnen. Dat werkt uiteindelijk het beste.

Laat een antwoord achter