cv ketel
Lifestyle

Nieuw huis, nieuwe cv ketel

Hoewel ik weet dat mijn blog normaal gesproken wat meer richting de lifestyle kant gaat, wil ik het vandaag hebben over wat meer praktische zaken. Momenteel ben ik aan het overwegen een huis te gaan kopen. Hoewel er enorm veel over te schrijven valt, wil ik het vooral hebben over iets waar ik normaal gesproken niet over na gedacht had. Helaas moet ik vooral kijken bij huizen die al wat ouder zij. De zogenoemde klushuizen. Mijn budget laat iets anders helaas op dit moment niet toe. Dit houdt in dat ik veel aanpassingen zal moeten maken. Dat is aan de ene kant iets waar ik enorm naar uit kijk en aan de andere kant ook wel een beetje tegen op zie. Zo veel echte klus ervaring heb ik nu ook weer niet.
Vandaag ik wil me beperken in het geven van informatie over de cv ketel en de kosten CV ketel installeren.

CV Ketel

Misschien denk je dat dit een enorm suf onderwerp is. Dat dacht ik zelf in eerste instantie ook totdat ik me er een beetje in ging verdiepen. Bijna alle huizen waar ik nu naar kijk, hebben een verouderde cv ketel. Ik ben er achter gekomen dat een cv ketel ongeveer 12 tot 15 jaar mee moet gaan als deze een beetje goed is onderhouden. Een nieuwe ketel is vaak een prijzige investering is, ze kosten namelijk tussen de 1200 euro en de 2600 euro. Het houdt echter wel in dat je een veel lagere energierekening krijgt. Nieuwere cv ketels zijn namelijk beter en efficiënter. Het blijkt zo te zijn dat je de kosten na een jaar of 6 weer hebt kunnen besparen op je huidige energierekening. Zo heb je dus snel je geld weer terug verdiend en lijkt deze prijzige investering ineens niet meer zo erg.

Laten installeren

Zoals ik al eerder aangaf ben ik zelf niet zo’n klusser. In dit geval zal ik mij er ook niet aan wagen zelf zo’n ding te gaan installeren. Gelukkig zijn hier veel vakmannen voor te vinden die wel weten wat ze doen. Vaak zijn zitten de werkzaamheden rondom de installatie bij de totaalprijs inbegrepen maar kijk goed op de offerte of dat ook daadwerkelijk het geval is. Meestal liggen deze kosten tussen de 350 euro en de 500 euro.

Korting

Vaak kun je ook wat korting krijgen als je een onderhoudscontract afsluit bij de monteur. Ook hiervoor heb je weer verschillende mogelijkheden. Voor deze contracten geldt, hoe meer er gedaan moet worden hoe duurder het is.

Ik hoop je een stukje wijzer te hebben gemaakt met deze info. Ik heb er zelf in ieder geval wel wat aan gehad!

Laat een antwoord achter