Bali avontuur
Lifestyle

Rondreis Bali

Na bijna een jaar in Zuidoost-Azië gereisd te hebben, konden we niet vertrekken zonder eerst een rondreis Bali te maken. We besloten om een ​​reis van 2 weken naar het beroemde eiland te maken en onze tijd tussen Ubud en Sanur te splitsen om zoveel mogelijk te verkennen. Tijdens een van onze eerste nachten op het eiland bezochten we een Balinese vuur- en trance-uitvoering. Dit dans- en muziek drama is ontstaan ​​in de jaren 1930, met verhalen uit de hindoe literatuur.

Ubud is de kunst- en culturele hoofdstad van Bali en we hebben hier graag een paar dagen doorgebracht. Onze ochtenden in de stad brachten we door met het bezoeken van de diverse tempels, snuffelend door de markten, en het in ons opnemen van de omgevingen. We zagen ook de mogelijkheid om de rijstterrassen van Tegalalang te bezoeken. Ze waren weelderig, groen en herinnerden ons aan onze tijd in Korea.

Bali is voornamelijk hindoe en het eiland is de thuisbasis van vele tempels. Tijdens onze tijd op Bali bezochten we de olifantentempel, die vooral bekend is vanwege de dreigende ingang van de grot. We bezochten ook Gunung Kawi, dat de bijnaam de rotstempel wordt genoemd. De rotstempel dankt zijn naam aan de 10 heiligdommen die in de rotswand zijn uitgehouwen en 7 meter hoog staan. Ze zijn echt een lust voor het oog.

Tijdens onze tour rond het eiland stopten we bij een uitkijkpunt waar we de indrukwekkende berg Batur aan de horizon zagen opduiken. Mount Batur is een actieve vulkaan, maar toen we ontdekten dat het open was voor wandelaars, besloten we dat we de uitdaging aankonden.

Bali is een geweldig startpunt voor het verkennen van enkele van de omliggende stranden en eilanden. Uitstapjes naar Lombok, Nusa Lembongan en de Gili-eilanden zijn zeer eenvoudig te regelen. Er zijn tal van watersporten om uit te kiezen, waaronder snorkelen, gratis duiken, duiken, surfen en zelfs kajakken.

Ubud is de thuisbasis van het apenbos waar beruchte kleine makaken vrij rondlopen. Het apenbos herbergt meer dan 600 apen, die na verloop van tijd alle angst voor de mens verloren hebben. De apen zijn niet verlegen en zullen mensen benaderen en zelfs op hun lichaam klimmen als ze geloven dat je voedsel hebt. Als je avontuurlijk bent en de apen wilt voeren, kun je bananen kopen bij de ingang van het apenbos.

Een van de hoogtepunten van onze tijd op Bali was het beklimmen van de berg Batur voor zonsopgang. De ochtend van de wandeling stonden we om 2 uur ’s morgens op en werden we naar de voet van de vulkaan gereden. Gewapend met een betrouwbare gids en zaklantaarns in de hand begonnen we aan de steile klim die bijna 2 uur in beslag zou nemen. We hebben onderweg veel pauzes genomen, maar toen we eindelijk de top bereikten, werden we beloond met een regenboogkleurige zonsopgang.

Over het algemeen hebben we echt genoten van onze tijd in Bali! Het is misschien niet het rustige paradijs dat in de films is afgebeeld, maar het bood cultuur, natuurlijke schoonheid en het was een geweldige plek om te ontspannen.

Laat een antwoord achter