led lamp
Blog,  Home

Wat zorgt er eigenlijk voor dat led verlichting zo populair is?

De laatste jaren zie ik steeds vaker dat men kiest voor een led lamp in plaats van bijvoorbeeld een halogeenlamp. Maar waardoor komt dat? Daar zal ik in dit blog dieper op in gaan. Led staat voor licht-emitterende diodes. Een led lamp heeft geen gloeidraad meer, maar het is een elektronische halfgeleidercomponent. Een led lamp zendt licht uit wanneer er een elektrische stroom door de doorlaatrichting heen loopt. Het grootste verschil tussen een led lamp en een halogeenlamp is het verschil in rendement. Dat was ook de voornaamste reden waarom ik de overstap heb gemaakt van halogeen verlichting naar led verlichting. Maar led verlichting kent nog een aantal voordelen ten opzichte van halogeen verlichting. Die voordelen zal ik hieronder verder toelichten. Daarnaast zal ik nog vertellen waar ik geslaagd ben voor mijn led lampen.

De led lamp kent een aantal voordelen

Het is algemeen bekend dat led lampen op langer termijn veel zuiniger zijn dan halogeenlampen. Een led lamp verbruikt ongeveer 8 tot 10 keer minder energie dan een halogeenlamp. Alleen om die reden zou je al de overstap moeten maken van halogeen verlichting naar led verlichting. Led lampen beschikken bovendien over een milieubewust karakter. Doordat led lampen relatief minder energie verbruiken, zijn ze dus niet alleen beter voor je eigen portemonnee maar ook beter voor het milieu. Daarnaast hoeven led lampen minder snel vervangen te worden, dat komt doordat ze veel meer branduren hebben dan halogeenlampen. In mijn ogen is dat echt een win-winsituatie. Verder vind ik het witte licht van led verlichting een stuk mooier dan het warme licht van halogeen verlichting. Led verlichting zorgt voor een chique uitstraling.

Waar haal ik mijn led verlichting?

Nadat mijn halogeenlampen het hadden begeven, heb ik ervoor gekozen om de overstap te maken naar led lampen. Ik ging dus vervolgens via het internet op zoek naar een betrouwbare verkoper van led verlichting. In mijn zoektocht naar led lampen ben ik uiteindelijk uitgekomen bij Bes Led. Zij leveren direct vanuit de fabrikant en bieden de laagste prijs garantie. Verder beschikken zij over een uitstekende klantenservice waar je terecht kunt voor advies op maat. Daarnaast ontvang je op jouw led lampen de maximale garantie van 2 jaar. Dat is dus eigenlijk alles wat je nodig hebt bij het kopen van nieuwe led lampen. Dus mocht jouw halogeenlamp het begeven, vervang het dan niet voor een nieuwe halogeenlamp maar voor een nieuwe led lamp.

Laat een antwoord achter