Voor ieder lichaam een perfect matras

  • 19 februari 2019
matrassen

Iedereen heeft wel eens bed uitgetest bij een beddenwinkel en gedacht dit is hem. Het matras in huis gehaald en een paar weken heerlijk op geslapen. Maar na die paar weken kreeg u toch opeens last van rugklachten en andere ongein. U dacht waarschijnlijk dat het uw lichaam was die er gewoon even geen zin meer in had of dat je misschien te hard had gesport. Helaas is dat geen van alle de oorzaak. De oorzaak van rugklachten zitten hem vaak in het matras. Daarom willen wij in deze blog graag 8 verschillende matrassen toelichten en de voor- en nadelen deze matrassen met zich meebrengen.

Polyether matras

Een polyether matras is eigenlijk al een matras van vroeger. Dit materiaal wordt tegenwoordig niet meer zoveel gebruikt maar er zijn nog steeds mensen die zo’n matras thuis hebben. Deze matrassen hebben meer voordelen dan nadelen en keuren wij eigenlijk meteen af. Het matras is redelijk vochtregulerend maar biedt te weinig ventilatie en heeft een matig tot slecht conformiteit.

Binnenvering matras

De binnenvering matrasse doen het al een stuk beter. Dit soort heeft een zeer goede vochtregulatie en tevens een goed tot zeer goede ventilatie. De comfort is echter matig dus nog steeds niet het matras wat ideaal is.

Latex matrassen

Ook de latex matrassen doen het al beter dan polyether. Ze bieden een goede conformiteit en hebben een redelijke ventilatie. Helaas staat dit materiaal wel bekend om ze slechte vochtregulatie.

De betere matrassen

De volgende soorten doen het eigenlijk goed op ieder niveau. Ze zijn voorzien van een goede vochregulatie en ventilatie én bieden daarnaast ook nog eens een goede tot zeer goede comfort. Het gaat hierbij om de matrassen van koudschuim, traagschuim, pocketvering en luchtmatrassen.

Waterbed

Een waterbed heeft een hoge conformiteit maar dit product raden we eigenlijk direct af. Voor het lichaam doet die bed meer slechts dan goed en zien we het eerder als een relaxvoorwerp dan echt een voorwerp waar 8 uur liggend doorgebracht op kan worden. Daarnaast gaat dit bed ook snel stuk en is het moeilijk te herstellen.

Hardheid of zachtheid matras

Naast de materiaal keuze is ook de hardheid of zachtheid van groot belang. Dit is echter voor ieder mens verschillend en daarom is het moeilijk om hier een advies over te geven. Test een matras een periode uit en als deze niet goed is kan gekozen worden voor een zachtere variant of een harde variant tot wel de ideale is gevonden.

No Comments Found

Leave a Reply