Underlayment gebruiken als vloer

  • 28 juni 2019

Met het kiezen voor underlayment zorg je voor een vloer op maat in je huis, die er bovendien ook nog eens prachtig uitziet. Een mooi alternatief voor parket en laminaat, maar ook geschikt voor andere vormen. Denk aan een vloertegel of plateaus die er ook uit vervaardigd kunnen worden. Schitterend materiaal om toe te passen in je eigen huis of bijvoorbeeld in een zaal in een groot gebouw.

 

 

Zorgen voor een goede afwerking om de levensduur te verbeteren

Wanneer je aan de slag gaat met underlayment, dan is het van belang om de ruimtes goed in beeld te hebben. Daar schets je immers ook de indeling op en kom je ook later niet voor verrassingen te staan. Meten is immers weten en dus vergt dat ook enig maatwerk. Underlayment is zeer goed materiaal om te gebruiken, maar dan moet het wel eerst goed afgewerkt zijn. Zo zorg je in ieder geval voor een lange levensduur en ook vochtproblemen komen daardoor minder snel om de hoek kijken. Er zijn meerdere manieren om dit te bewerkstelligen. Om een natuurlijke en robuuste uitstraling te houden kies je ervoor om het transparant af te lakken. Daarvoor pas je een glanzende of matte lak toe. De meest veilige keuze is een matte lak, puur omdat deze minder zal opvallen. De glanzende lak zal voor een klassiekere uitstraling zorgen en meer zichtbaar zijn.

 

 

Houtstructuur wel of niet naar voren laten komen

Wil je een meer verweerd uiterlijk creëren dan kies je voor beits. Er zijn verschillende soorten beits die je kan kiezen. Bijvoorbeeld Whitewash en greywash die zorgen voor een soort waas dat over het materiaal heen komt te liggen. Heel erg goed toe te passen bij een houtsoort als steigerhout, zodat de houtstructuur nog steeds goed zichtbaar blijft onder de beitslaag. Vindt je het juist helemaal niet mooi om de houtstructuur te laten zien, dan biedt een lik dekkende verf uitkomst. Hou je meer voor een rustige en strakke uitstraling dan zijn kleuren als zwart, grijs of wit een goede keuze. Voor meer uitstraling kies je voor fellere en vrolijke kleuren. Een leuke variant hierop is een mozaïeken vloer. Klein vierkantjes bestaande uit verschillende kleuren zodat je een mooi kleurenpatroon krijgt.

 

 

Een goed alternatief voor parket of laminaat

Underlayment platen kunnen vaak op maat gemaakt worden. Deze kunnen bij de meeste zaken vaak op maat afgezaagd worden, zodat je altijd de juiste lengte en breedte hebt. Zo kan je altijd de perfecte vloer leggen. Een heel goed alternatief voor parket of laminaat en minstens zo mooi. Het vergt enig precisiewerk om de vloer te leggen, maar het eindresultaat zal uiteindelijk tot tevredenheid stemmen.

No Comments Found

Leave a Reply