tweedehands fietsen
Blog,  Lifestyle

Tweedehands fietsen zijn dé oplossing

Nederlanders houden over het algemeen ontzettend veel van fietsen. Door het vlakke landschap en de relatief korte afstanden is de fiets een veel gebruikt vervoersmiddel. Sommigen gebruiken de fiets zelfs vaker dan de auto. De fiets kent namelijk een aantal voordelen ten opzichte van andere vervoersmiddelen. Fietsen is een goede keuze voor zowel het milieu als voor je eigen gezondheid. Door elke dag een aantal kilometer te fietsen, kom je eenvoudig aan je dagelijkse beweging. Maar na een aantal jaar is het wel weer nodig om je fiets te vervangen voor een nieuwe. Je kunt daarbij kiezen voor een nieuwe fiets uit de winkel of voor een refurbished tweedehands fiets. Zelf heb ik gekozen voor de laatste optie en ik merk dat steeds meer mensen daarvoor kiezen. In dit blog leg ik uit waarom ik denk dat tweedehands fietsen de oplossing zijn voor de toekomst.

Waarom de keuze voor tweedehands fietsen?

Er zijn in Nederland enorm veel fietsen. In de grote steden staat het vol met fietsen. Het is natuurlijk erg zonde dat veel oudere fietsen staan af te takelen op straat en vervolgens naar de vuilstort worden gebracht. Ik ben van mening dat deze fietsen of de materialen daarvan nog niet optimaal gebruikt worden. Je kunt de fietsen namelijk na een reparatie nog prima hergebruiken. Het hergebruiken van fietsen is een groene keuze en beter voor het milieu. Tevens zijn deze tweedehands fietsen een stuk goedkoper dan fietsen die je nieuwe uit de winkel koopt. Door die twee redenen ben ik uiteindelijk overgestapt naar het kopen en gebruiken van tweedehands fietsen.

Waar koop ik mijn tweedehands fietsen?

Bij tweedehands fietsen is de prijs-kwaliteitsverhouding erg belangrijk. Je wilt niet te veel geld kwijt zijn voor een refurbished fiets. Daarnaast wil je dat hij in goede staat is en er ook nog een tijd gebruik van kunt maken. Ik ben in mijn zoektocht naar een betrouwbare verkoper van refurbished fietsen uiteindelijk uitgekomen bij Cheapassbikes. Zij repareren, hergebruiken en recyclen fietsen. Ze beschikken over een duurzame werkwijze en maken optimaal gebruik van hun materialen. Tevens kun je bij hen terecht voor de goedkoopste fietsen van Nederland.

Probeer het zelf ook!

Door gebruik te maken van tweedehands fietsen steun je het duurzame recycleproces en draag jij ook je steentje bij aan een groener milieu. Bovendien ben je minder geld kwijt bij het kopen van een fiets en houd je wat geld over voor andere leuke dingen. Overigens merk ik geen verschil met het fietsen op tweedehands fietsen of op nieuwe fietsen. Neem gerust een kijkje op hun website, want het is echt het proberen waard!

Laat een antwoord achter