USB stick
Blog

Hoe ik moeiteloos foto’s deel met verschillende generaties

Herken je dat? Er is een familiefeest geweest of gewoon een bijeenkomst om elkaar weer eens te zien en je hebt allerlei leuke foto’s gemaakt. Na afloop ontvang je van iedereen een berichtje met de vraag of je de foto’s wil delen. Ik zeg altijd netjes ja, maar ik deel mijn foto’s nooit direct. Neem maar van mij aan dat het veel slimmer is om eerst zelf even door de foto’s te gaan. Wanneer je het kaf van het koren hebt gescheiden, kun je natuurlijk gelijk de plaatjes delen. Ik loop dan alleen steeds tegen hetzelfde probleem aan: hoe ga ik het met iedereen delen? Niet iedereen in mijn familie is even digitaal, om het zo te zeggen.

Meerdere generaties en technologie

Laten we even eerlijk zijn en er geen doekjes omwinden: over het algemeen zijn ouderen niet zo goed met technologie. Ik merk dat vooral aan mijn moeder. Steeds vaker krijg ik een telefoontje dat ze iets online niet snapt, de laptop vastloopt of dat ze weer een virus heeft gedownload. Wanneer ik weer zo’n familiefeest heb gehad en de oudjes vragen om de foto’s, vind ik het toch lastig om het met hen te delen. Mijn jongeren neefjes en nichtjes zijn daarentegen weer zo goed met technologie dat ik me soms echt oud voel. Hierdoor is het altijd lastig om op één manier iets zoals foto’s te delen met meerdere generaties. Daarom heb ik een tijdje geleden de knoop doorgehakt en een beslissing genomen.

Foto’s delen met ouderen

Ouders en grootouders hebben vaak niet veel kaas gegeten van de nieuwste tools en programma’s waarmee je documenten of foto’s kunt delen. Hierdoor is het altijd een pijnlijke klus om opa of moeders weer uit te leggen hoe ze de bestanden kan downloaden. De oplossing vond ik in iets heel simpels: een USB stick. Foto’s delen met een USB stick is namelijk de enige manier waarbij de minste stappen nodig zijn. Zelfs mijn oma weet nog hoe ze bestanden moet downloaden van een USB stick. Je selecteert eenvoudig de bestanden en sleept ze naar de map waar je ze wilt hebben. Zo simpel is het! Door een USB stick te gebruiken kostte het in één klap veel minder moeite om foto’s van het familiefeest te delen met de oudere generatie.

Bestanden delen met de jonkies

Daarentegen hoef ik echt niet met een USB stick aan te komen zetten bij mijn jongere neefjes en nichtjes. Zo’n USB stick vinden zij juist niet handig. De jongere generatie geeft de voorkeur aan online programma’s. Daar ben ik al gauw achter gekomen. Wanneer ik een bestand of een foto met mijn nichtje wil delen, gebruik ik dus geen USB stick. In dat soort gevallen maak ik altijd gebruik van diensten zoals DropBox. Toch merk ik aan mezelf dat ik langzaam maar zeker de voorkeur begint te geven aan het delen door middel van een USB stick. Ik weet niet zo goed waarom, maar het is naar mijn idee de makkelijkste manier.

Wat vind jij? Online programma’s of liever een USB stick? Behoor je nog tot je jonkies of neig je net als ik al richting de ouderen?

Laat een antwoord achter