Zwakke knietjes

  • 25 mei 2019

Het begon allemaal bij een onschuldige gymles. Het was zo’n gymles waarbij je verschillende activiteiten had en groepjes moest maken. Elke keer dat de docent een signaal gaf moest je draaien en ging je verder naar het volgende onderdeel. Erg leuk vond ik de activiteiten die dag niet dus was ik een beetje aan het klooien met een vriendin die toevallig in mijn groepje zat. En daar begon alle ellende. Ik zat met beide knieën op de grond en probeerde op mijn onstabiele knietjes en draaibeweging te maken. Eenmaal gedraaid stond mij rechter knie de andere kant op. Ik gilde van de pijn en snapte helemaal niet wat er aan de hand was. Even later rent mijn docent naar me toe en zegt “ je knie is uit de kom’’. Ik moest me knieschuif van hem zelf terugduwen.

Supereng

Super eng en pijnlijk natuurlijk, maar gelukkig voelde ik daar op het moment niks van. Door alle angst en adrenaline voelde ik uiteindelijk niet zoveel pijn. Pas op het moment dat ik wegliep naar de kleedkamers voelde ik een vreselijke pijn die ik bijna niet kan omschrijven. Het voelde alsof me knie elk moment weer uit de kom zou schieten en ik mocht er om die reden dus ook niet op steunen. Op zo een moment waarop je knie zich verplaats komt er erg veel vocht vrij in je knie waardoor je knie extra gevoelig is. Hierdoor zwelt ie ook op en heb je gelijk versteviging nodig. ik moest gelijk naar het ziekenhuis om een scan te laten afnemen, en daar konden de dokter dan ook gelijk zien om welke knie het ging er hoe erg de schade dan ook was.

Opnieuw leren lopen

Bijna 3 weken lang heb ik met kniebrace moet lopen. Vreselijk was dat. Met die brace kon ik mijn knie niet buigen, dus nadat hij er eindelijk vanaf mocht kon ik niet normaal lopen. Je wilt het zo graag, maar met is alsof je lichaam vergeten is hoe je hoort te lopen. Hiervoor moest ik 2 dagen per week naar fysiotherapie om oefenen te doen. Zoals fietsen, hardlopen en klimmen. Het voelde allemaal zo vreemd aan, en ik was ook zo bang dat het nog een keer zou gebeuren. Na een paar weken fysio kon ik eindelijk weer normaal lopen en was ik blij dat niemand me meer zo gek aankeek op straat. Wat ik uiteindelijk van dit alles is geleerd is, geen rare en gekke bewegingen maken. En als je al weet dat je wat zwakkere knieschijven hebt, probeer ze dan sterker te maken door te sporten.

No Comments Found

Leave a Reply