professionele website
Lifestyle

Waar moet een professionele website aan voldoen?

Het is bijna voor iedere ondernemer belangrijk om een website te hebben en op het internet aanwezig te zijn. Het gedrag van klanten verandert namelijk constant. Voorheen gingen klanten naar de winkels om potentiele aankopen te oriënteren en te onderzoeken naar de beschikbare mogelijkheden, hedendaags gebeurt dit steeds vaker via het internet. Dit betekent dat potentiele klanten doelgerichter te werk gaan en nu via het internet bepaalde bedrijven en winkels opzoeken. Door de mogelijkheden op het internet kunt u uzelf of als onderneming beter positioneren dan voorheen, dit zijn natuurlijk ultieme kansen.

Wat is een website

Een website is een verzameling van web pagina’s die afbeeldingen, video’s, teksten en andere digitale materiaal bevatten. Een website wordt altijd gehost op minimaal één webserver die bereikbaar is via een netwerk zoals het internet of een private LAN ( Local Area Network) door een internet adres, ook wel een URL (Uniform Resource Locator) genoemd. Alle websites die publiekelijk beschikbaar zijn vormen samen het Wereld Wijde Web (WWW, World Wide Web of Internet).

Een webpagina is een document dat typisch is geschreven in simpele tekst, afgewisseld met opmaak instructies in HTML (Hypertext Markup Lanuage). Een webpagina kan meestal elementen van andere websites bevatten door het gebruik van de juist instructies op het gebied van opmaak.

Website als uithangbord voor uw onderneming

Meer dan ¾ van de bedrijven heeft een website, maar waarom hebben deze ondernemingen er eigenlijk één?  De meeste websites van de ondernemers die staan geregistreerd in het MKB zijn virtuele etalages. Het doel van deze websites zijn om de om de potentiele klant (bezoeker) te informeren over de beschikbaar diensten of producten van het specifieke bedrijf. Het belangrijkste is dat uw website alle informatie bevat die benodigd is om een potentiele klant te intrigeren. Hieronder een aantal voorbeelden waar een goede website aan moet voldoen.

  • De contactgegevens moeten goed vindbaar en zichtbaar zijn
  • De site moet tijdloos zijn. Een nieuwspagina is alleen belangrijk als u minimaal één keer per maand een nieuwtje plaatst.
  • De website moet geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines
  • Het moet bondig en duidelijk zijn wat het bedrijf precies doet

Door dat uw website interactief is en u uw klanten kunt uitdagen om te reageren, kunt u met potentiele klanten in contact komen. U kunt ook een bedrijfsaccount of een bedrijvenpagina aanmaken op een sociale netwerksite om dichter bij uw klanten te komen. In dat geval moet u eerst uitzoeken of uw (potentiele) klanten veel op sociale netwerksites komen. Het is belangrijk om actief te worden op de plekken waar uw klanten ook actief zijn, hiermee dicht u een gat en heeft u direct contact met uw klanten. Dit bespaart op de lange en korte termijn ook veel kosten doordat u weinig kosten maakt voor deze manier van online marketing.

Door wie en hoe laat u een professionele website maken

U kunt uw website door een professionele website ontwikkelaar laten ontwerpen en uiteindelijk ook de website laten maken. Door de kennis en de ervaringen van de professionele websitebouwers kunnen zij u het best op weg helpen om meer uit uw online mogelijkheden te halen.

U kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.

Reacties uitgeschakeld voor Waar moet een professionele website aan voldoen?