Quickrack
Lifestyle

Tips voor het handig inrichten van je studentenkamer

Zodra de laatste zonnestralen op onze gezichten verschijnen, de warme zomeravonden koeler worden en de maand september is aangebroken, is het tijd om in te trekken in je studentenkamer. Vaak zijn deze kamers niet groot, maar dat maakt het juist knus. En door onderstaande tips mee te nemen tijdens het inrichten van je kamer, voel je je binnen no-time op je gemak in je (nieuwe) kamer.

#1 Kleurgebruik
Juist omdat je studentenkamer niet heel groot is, is het belangrijk om de juiste kleuren te gebruiken. Door te kiezen voor lichte kleuren als wit, beige, crème en pasteltinten, oogt je kamer groter en tegelijkertijd rustiger. Voorliefde voor kleur? Kies dan voor accessoires in kleur, zoals vazen, kussens of schilderijen. Zolang de basis rustig is, oogt je kamer automatisch groter.

#2 In de hoogte werken
Door niet alleen op de grond te werken, maar ook in de hoogte van je studentenkamer, creëer je meer ruimte om dingen op te bergen. Zo kun je bijvoorbeeld met de Kallax kasten van Ikea spelen. Stapel ze op elkaar en zet ze naast elkaar voor een speels effect dat ook nog eens extra opbergruimte geeft.

#3 Multifunctionele meubels
Bij een kleine studentenkamer is het slim om meubels uit te zoeken die meerdere functies hebben. De bank die je in de avond kunt uitklappen tot bed kennen we allemaal wel. Superhandig voor in een studentenkamer omdat je zo de ruimte op verschillende manieren kunt gebruiken. Maar wat denk je van een stellingkast of opbergrek? Een kast als dat geeft je meer opbergruimte, maar zorgt tegelijkertijd voor een scheiding in je kamer.

#4 Budget items
Het inrichten van je studentenkamer kan prijzig zijn, maar hoeft absoluut niet. Bij de kringloop en op Marktplaats haal je de leukste items voor de kleinste prijzen. Combineer dat met nieuwe items uit de sale en je hebt een hartstikke mooie studentenkamer voor weinig geld.

#5 Clean it up
Omdat je een kleine kamer hebt, is het van belang om de ruimte netjes en schoon te houden. Hoe minder troep er ligt, hoe groter jouw kamer oogt. Ben jij een beetje een sloddervos? Stop daar direct mee! Ruim kleine dingen meteen op, doe meteen de afwas en zorg dat je kamer overzichtelijk blijft.

Om je studentenkamer helemaal af te maken, kun je spiegels plaatsen om de ruimte nog groter te laten lijken en benut je ieder stukje ruimte in je kamer. Zo kun je fijn genieten van je eigen plek.

Laat een antwoord achter