De beste chill plekken voor huisideren

  • 28 februari 2019
hondenmand

Je ziet ze wel eens voorbijkomen op sociale media of je krijgt ze toegestuurd van vrienden: gekke dierenfoto’s. Dieren die zich op de meest onmogelijke plekken bevinden en daar een dutje weten te doen. Dieren die gekke bekken trekken en filmpjes van dieren die gekke dingen doen. En we zijn dol op dit soort foto’s en filmpjes. Het zien van dieren werkt stress verlagend. En de foto’s en video’s die voorbij komen zijn typisch voor dieren. De eigenaren van katten kunnen zich hier voornamelijk in vinden. Ze schaffen de beste slaapmanden aan en krabpalen maar tevergeefs. De kat kiest zelf een eigen chill plek. Je kat slaapt daar waar daar hij zich veilig voelt en wil graag kunnen kiezen waar hij een dutje gaat doen. Zorg daarom voor verschillende ‘toegestane’ plekjes: warmere en koelere plekjes, hoog en laag gelegen, open en geborgen. Wat zijn voor huisdieren dé plekken om te chillen?

Vensterbank in de zon

In de vensterbank heeft een dier warmte en overzicht. Dit maakt het een heerlijke plek om te zitten om uit het raam te kijken of om een dutje te doen.

Kartonnen doos

De meest oncomfortabele plek voor ons is voor dieren juist comfortabel. Gooi dus die doos van je nieuwe TV niet weg want wat voor jou afval is, is voor je dier een heerlijke slaapplek.

Op bed

Honden kun je aan of afleren om op bed te slapen maar katten doen waar ze zelf in in hebben. Het is gezellig om met dieren te slapen maar wanneer je geen haren in je bed wilt hebben, is het beter de slaapkamerdeur dicht te houden.

Op schoot

Je dier houdt wel van je (zelfs wanneer hij dit niet altijd laat merken) en knuffelen op je schoot is hier het bewijs van. Andere tekenen van aanbidding zijn onder andere kopjes geven, spinnen (bij katten), je achtervolgen en neuskusjes. Wanneer je huisdier deze tekenen van affectie vertoont, zorg er dan voor dat je laat merken dat het gevoel wederzijds is. Geef hem bijvoorbeeld aandacht door hem zachtjes te aaien tot hij in slaap valt.

In de mand

Katten zijn er te eigenwijs voor, maar honden kun je leren om in de hondenmand te gaan liggen. Zacht, hard, stevig, je kunt het helemaal afstemmen op wat jouw dier prettig vindt. Naast manden kun je ook kussens of zelfs tentjes voor je dier aanschaffen. Zowel voor je dier als voor je kinderen leuk om in te zitten, te slapen of te spelen. Ook de wasmand is voor katten een favoriet, het liefst wanneer de mand met schone was is gevuld.

No Comments Found

Leave a Reply