Home

De grote lenteschoonmaak in een paar uurtjes

De lente begint voor mij met een grote schoonmaak. Alle kamers in het huis neem ik onder handen. Hier kan ik zeker wel een hele dag, of zelfs twee dagen mee bezig zijn. Ik vind het heerlijk om de hele dag bezig te zijn met een grote schoonmaak, maar ik ben me er ook van bewust dat ik hierin waarschijnlijk tot een minderheid behoor. Daarom laat ik je in deze blog zien hoe je in een paar uur je huis blinkend schoon en fris kunt maken zodat je heerlijk de lente in gaat.

Begin met een vuilniszak

Begin met jouw grote schoonmaak door met een vuilniszak alle kamers in het huis langs te gaan. Het zal je verbazen hoeveel losse troep je tegenkomt. Dit scheelt heel erg als je straks verder gaat schoonmaken. Nadat je met een vuilniszak door het hele huis bent gegaan is het tijd om de rest aan te pak

Stof, stof en nog eens stof

Het volgende wat je gaat doen is de boel eens even flink afstoffen. Het allerbelangrijkste wat je moet onthouden bij afstoffen is dat je altijd boven aan moet beginnen. Begin je onderaan en werk je naar boven, dan komt al het stof van bovenaf naar beneden en kun je weer opnieuw beginnen. Ik gebruik altijd de Swiffer bij het afstoffen omdat ik dat zelf het prettigst vind werken, maar een ouderwetse afstofdoek werkt ook prima

Per kamer

Hier ben je ongeveer een halfuurtje mee bezig geweest (afhankelijk van de grootte van je huis uiteraard). Ga hierna per kamer aan de slag en deel het zo in dat je ongeveer 20 minuten per kamer bezig bent. Gooi alles wat in de wasmachine moet zo snel mogelijk erin, haal een doekje over alle oppervlakken en zet alles op zijn plek. De badkamer en keuken hebben waarschijnlijk meer tijd nodig dan de slaapkamers, deel je tijd dus ook goed in.

Afronden

Nadat alle oppervlakken en kamers weer blinkend schoon zijn is het tijd voor alle vloeren. Ga eerst met de stofzuiger door je hele huis heen om alle kruimels op te zuigen. Zelf gebruik ik nog een Swiffer hierna om al het stof echt goed weg te halen. Terwijl je bezig bent met stofzuigen is het handig om je emmer met dweilwater alvast klaar te hebben gezet. Ik giet er altijd kokend water in met een scheutje afwasmiddel en allesreiniger. Dit kan goed afkoelen terwijl je aan het stofzuigen bent, dweilen met kokend water is namelijk wel heel hygiënisch maar niet zo goed voor je vloeren in de meeste gevallen.

Laat een antwoord achter