Hoe maak je een vliegreis zo comfortabel mogelijk?

  • 24 mei 2018

Bijna iedereen die ik ken houdt van op vakantie gaan. Lekker in het zonnetje op het strand liggen en daarna een frisse duik nemen in de zee. Of een nieuwe stad bezoeken en een cultuur leren kennen die helemaal nieuw voor je is. Dit zijn allemaal gouden ervaringen. Het enige nadelige van reizen is wat mij betreft de vliegreis en alles wat daarbij hoort. Vliegen vind ik niet comfortabel, vaak best spannend en ik ben negen van de tien keer ziek na een vliegreis. In deze blog geef ik je mijn tips hoe je zo ontspannen mogelijk je vliegreis doorkomt.

Vreet jezelf niet op

De meeste mensen die ik spreek over waarom ze niet van vliegen houden is omdat ze enorm angstig worden van vliegen in een vliegtuig. Als je erover nadenkt is het natuurlijk ook best eng, je zweeft een paar kilometer hoog in de lucht en je hoort af en toe de meest afschuwelijke verhalen van vliegtuigongelukken. Het kan heel stressvol zijn om de hele vlucht bang te zijn, en het is eigenlijk nergens voor nodig. Ze zeggen niet voor niets altijd: vliegen is de meest veilige manier van reizen. Dat is ook echt zo. Natuurlijk kan er iets gruwelijks gebeuren, maar op het moment dat je in het vliegtuig zit en je in de lucht hangt kan je toch niet meer uitstappen, dus het heeft ook geen zin om in paniek te raken. Wat ook fijn is om te onthouden: er is nog nooit een vliegtuig neergestort door turbulentie, en als je écht bang bent: kijk naar de stewardessen. Als zij ontspannen zijn weet je dat het normaal is wat er gebeurd.

Haal niet door

Heb je een nachtvlucht, of vlieg je vroeg in de ochtend? Ga gewoon op tijd naar bed en probeer een goede nachtrust te hebben. Het heeft geen zin om door te halen, hierdoor raakt je hele systeem in de war. Juist wanneer je naar een bestemming vliegt waar een tijdsverschil is kan je hiervan een paar dagen moeten herstellen.

Afleiding en vermaak

Vliegen duurt vaak lang. Gelukkig heb je tegenwoordig in de meeste vliegtuigen de optie om films of series te kijken, maar het is ook altijd wel handig om zelf iets van vermaak mee te nemen. Na drie films gekeken te hebben ben je het waarschijnlijk ook wel beu namelijk. Neem een goed boek, een puzzel of een ander spel mee te nemen en probeer jezelf zo veel mogelijk af te leiden. Op die manier gaat de tijd lekker snel en is de vlucht zo voorbij.

No Comments Found

Leave a Reply