Veiling
Blog

Een veiling meemaken kan ook online!

Er zijn maar weinig dingen zo leuk als het meemaken van een echte veiling. Je voelt de spanning in de zaal en zelfs als je zelf niets koopt, leef je mee met alle biedingen. Maar een veiling in een veilinghuis kost veel tijd. Je kunt er daarom ook voor kiezen om eens mee te kijken met een online veiling. Een online veiling werkt op precies dezelfde manier, alleen kun  je lekker thuis blijven en met een kopje thee of koffie vanachter de laptop meebieden. Zo maak je het complete proces toch mee, zonder dat je ervoor de deur uit moet. Je wilt natuurlijk wel dat je biedingen en betalingen veilig zijn, daarom kies je, ook online, alleen voor een gerenommeerd veilinghuis. Zo weet je dat de door jou gekochte artikelen ook daadwerkelijk geleverd worden.
Veiling

Een veiling kan je veel voordeel opleveren

Bij een veiling denk je vast vooral aan kunst en antiek. Maar wist je dat het ook de ideale manier is om aan je gereedschap, kantoorinrichting en andere artikelen te komen? Je kunt vaak bieden op spullen die uit, bijvoorbeeld, een faillissementsverkoop komen. Zo heb je, voor redelijk weinig geld, precies die kantoormeubelen die je voor ogen had. Je kunt je bedrijf dan beginnen zonder een enorme financiële achterstand. En dat is natuurlijk goed nieuws.

Brengen ze de aankopen bij me thuis na een online veiling?

Na een online veiling zijn er verschillende dagen waarop je je gekochte spullen kunt ophalen. Deze dagen worden voor aanvang al bekend gemaakt, je moet er dus voor zorgen dat je dan beschikbaar bent. Je moet dit zelf regelen. Je kunt er voor kiezen om met een (gehuurde) aanhanger of bestelbus naar het veilinghuis te rijden. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om een koerier in te schakelen. Zeker bij zware, onhandige aankopen is dat een goede optie. En anders maak je er gewoon een leuk dagje van.

Kan ik zelf spullen inbrengen op de online veiling?

Je kunt zeker zelf spullen inbrengen op de online veiling. Je maakt dan zelf een goede, wervende beschrijving (met foto’s) en zorgt dat de artikelen bij het veilinghuis komen. Zo heb je zelf geen omkijken meer naar het verkopen van je spullen. Heb je hulp nodig met de beschrijving? Dan kun je rekenen op de mensen van het online veilinghuis. Zij helpen je graag en goed en weten precies welke wervende teksten jouw artikelen nodig hebben.

Laat een antwoord achter