Tips voor duurzaam leven

  • 18 mei 2018
duurzaam leven

Er is een nieuw tijdperk aangebroken waarin we steeds bewuster omgaan met onze omgeving en het milieu. Het is goed dat deze periode is aangebroken, want duurzaam leven is heel erg belangrijk geworden. Er wordt geclaimd dat we in de grootste ecologische crisis allertijden leven. Wat is daar de oorzaak van? Wijzelf. Veel mensen erkennen klimaatverandering niet, of denken ‘het heeft toch geen zin als ik iets verander, daarvoor is de schade al te groot’. Juist dit soort gedrag is schadelijk en verergert het probleem. Duurzaam leven draagt bij aan een gezondere, veilige samenleving. Benieuwd hoe je het doet: Lees deze blog.

Stap zo snel als je kan over

Eigenlijk zou je dit gisteren al gedaan moeten hebben. Overstappen naar een groene energieleverancier is een van de meest effectieve manieren van duurzaam leven. Kies voor groene energie dat opgewekt wordt in eigen land en stimuleer daarmee meteen de uitbreiding van onze windmolens.

Laat dat stukje vlees liggen

Elke dag vlees eten is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook minder goed voor je gezondheid. Kies daarom vaker voor een vegetarisch gerecht of een vleesvervanger. Het is niet zo dat je van de een op de andere dag veganistisch hoeft te worden, een paar keer per week vlees mag best. En als je kiest voor vlees, koop dan op z’n minst vlees van de biologische slager in je buurt.

Pak de fiets

Met de auto naar het postkantoor, de supermarkt, je werk of je ouders? Het kan vast ook makkelijk op de fiets. Hiermee bespaar je de wereld een hoop co2 uitstoten en het is een stuk beter voor je lichaam en je humeur. Hoe meer je beweegt, des te meer gelukshormonen worden aangemaakt door je hersenen.

Afval scheiden

Dit is iets wat veel mensen niet graag doen, omdat het veel moeite kost. Afval scheiden is wel een heel belangrijk punt wat meer onder de aandacht zou moeten komen. Heb je geen plastic bak bij je in de buurt staan? Bel de gemeente op en zorg ervoor dat die bak er komt. Ook kun je een verschil maken door bijvoorbeeld geen overmatig gebruik te maken van plastic. Neem als je naar de supermarkt gaat een tas mee en stop niet elke soort groenten en fruit die je koopt in een zakje. Dit scheelt al een hoop.

Het ligt natuurlijk niet alleen bij jou, en in je eentje zal je de klimaatproblemen niet oplossen, maar door deze simpele stappen toe te passen in je leven kun je wel een enorm verschil maken.

No Comments Found

Leave a Reply