Home

5 tips voor een prachtige tuin

Houd je net zoals ik enorm van tuinieren? Dan vind je dit zeker leuk om te lezen. Tuinieren is voor mij een manier van ontspanning, het werkt kalmerend om lekker met je handen bezig te zijn. Vooral als je echt verschil ziet in je tuin is tuinieren een van het leukste om te doen. Ik geef je een paar tips om lekker te beginnen en er veel plezier uit te halen!

Loop niet te hard van stapel

Een van de grootste fouten die je als tuinier kunt maken is te het te snel willen beginnen. Begin met makkelijke planten die wel tegen een stootje kunnen en doe daarmee je ervaring op. Dan kun je als je wat langer bezig bent zonder schade aan te richten de ‘moeilijkere’ planten gaan planten.

Begin vroeg in het jaar

Eigenlijk begint tuinieren in de winter, hoewel het natuurlijk lijkt op iets wat je lekker in het zonnetje doet. Maak je tuin al snel klaar voor de nachtvorst. Het beste is om dit in november al te doen.

Wees creatief met de bloemen

Laat alles lekker door elkaar groeien, het hoeft allemaal niet zo strak qua kleuren. Lekker combineren met kleuren en verschillende soorten planten en bloemen is het mooiste wat er is. Zo heb jij deze zomer een unieke tuin die prachtig bloeit. Plant alles lekker wild door elkaar en kijk hoe het uit gaat komen, waarschijnlijk wordt het prachtig!

Moestuintjes

Wat is er nou leuker én lekkerder dan eten uit je eigen tuin? Maak ruimte voor een moestuintje en zaai alles wat je lekker vindt. Vooral courgette, pompoen, kruiden en bietjes doen het vaak erg goed in moestuintjes. Moestuintjes geven je gezonde groenten waarvan je zeker weet dat er niks raars mee is gebeurd, je hebt ze tenslotte zelf verbouwd.

Een leuk tuinmeubel

Tuinmeubels hoeven absoluut niet duur te zijn, vaak genoeg zijn er hele goede aanbiedingen te vinden. Maak optimaal gebruik van je tuin en zet een comfortabel tuinmeubel neer. Zo kunnen jullie heerlijk buiten zitten deze zomer om te genieten van het zonnetje. Het juiste tuinmeubel heeft ook een fijne tafel waar goed aan gegeten kan worden. Denk ook aan accessoires zoals de kussens, deze kun je in prachtige kleuren kopen die goed passen bij de rest van de tuin. Een parasol die de hele set overdekt is ook zeker geen overbodige luxe, mocht het keihard gaan regenen zitten jullie lekker droog!

Laat een antwoord achter