infrarood verwarming
Home

Infrarood verwarming biedt interessante mogelijkheden

Sinds een aantal jaren is het mogelijk jouw huis op een andere manier te verwarmen dan dat je misschien gewend bent. Zo krijg je door het gebruik van infrarood verwarming een prettige en aangename temperatuur in de kamer. Daarbij is deze manier van verwarmen ontzettend energiezuinig, relatief laag in aanschafprijs en prachtig van design. Zelf ben ik gek op deze nieuwe ontwikkeling en ik ben van mening dat infrarood verwarming in de toekomst een steeds grotere zal gaan spelen. Juist daarom vind ik het leuk hierover te schrijven en een aantal leuke voorbeelden te geven! Zelf heb ik sinds een aantal maanden deze infrarood verwarming aangeschaft en ik ben er ontzettend tevreden over. Niet alleen de stralingswarmte ervaar ik als zeer prettig, ook het design en de kosten die ik ervoor maak en heb gemaakt vallen mij enorm mee.

Infrarood verwarming geschikt voor iedere ruimte

Vaak wordt gedacht dat infrarood verwarming enkel geschikt is voor bijvoorbeeld een warmtelamp in de tuin of als bij verwarming in de slaapkamer, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld dat deze vorm van verwarming geheel op zichzelf een huis kan verwarmen en op temperatuur kan houden? En dat infrarood verwarming via allerlei verschillende panelen en bijvoorbeeld spiegels of folie kan worden afgegeven aan de omgeving? Het grote voordeel hiervan vind ik dat je bij deze vorm van verwarming geen lelijke grote radiator of cv door je huis hebt lopen. Daarbij valt een paneel of folie vaak niet eens op wat het tot een prachtig alternatief van oorspronkelijke vormen van verwarming maakt.

Persoonlijke voorkeur

Zelf ben ik gek van een aantal verschillende opties, waaronder plafond verwarming. Door middel van metalen panelen is het mogelijk verwarming op je plafond aan te leggen, bijvoorbeeld in de slaapkamer. Deze ziet er strak en chique uit en daarbij neemt dit veel minder ruimte in dan bijvoorbeeld een centrale verwarming. Ook is het mogelijk om de infrarood verwarming weg te werken in een fotopaneel of schoolbord. Voordeel hiervan is dat deze verwarming zich dan volledig laat opnemen in de ruimte. Vaak zie je niet eens dat er een verwarming in de ruimte is aangelegd en dit is precies wat ik ontzettend interessant en gaaf vind aan deze relatief nieuwe techniek. Daarbij merk ik dat het gebruik van infrarood verwarming mij erg aanspreekt. Ten eerste is de plaatsing van deze verwarming zeer eenvoudig en gemakkelijk. Daarbij kun je de temperatuur vaak regelen via jouw smartphone en dus bijvoorbeeld al aanzetten voordat je thuis bent.

Ik hoop dat ik een duidelijk beeld heb kunnen schetsen van de verschillende mogelijkheden!

Laat een antwoord achter