Verras je geliefde met een houten horloge met gravering

  • 7 augustus 2018
houten horloge

Al enige tijd is het houten horloge prominent aanwezig in het modebeeld. Niet voor niets het ziet er leuk en natuurlijk uit en het is ook nog fijn om te dragen. Daarnaast is het houten horloge echt nog in opkomst en ben je nu nog origineel als je er één hebt. Het is daarom bij uitstek geschikt om als cadeau te geven aan je geliefde. Dat zal hij of zij zeker niet verwachten en je maakt helemaal een goede indruk als je het houten horloge met een persoonlijke tekst ingraveert. Bij de meeste aanbieders is dit mogelijk en de gravering is goed leesbaar in het hout. De hoogste tijd om wat meer te vertellen over dit sympathieke product.

Hoe wordt het houten horloge gemaakt?

Er worden verschillende houtsoorten gemaakt om het houten horloge mee te produceren. Het houtsoort wat echter veruit het meeste gebruikt wordt is bamboe. Logisch want bamboe is heel erg geschikt om nauwkeurig te bewerken wat het dus weer geschikt maakt om een horloge van te maken. Met het houten horloge straal je ook uit dat je duurzaam en milieubewust bent. Hier past bamboe ook uitstekend bij. Bamboe is namelijk na vijf jaar al geschikt om mee te produceren. Hierdoor is het sneller beschikbaar dan dat het nodig is en voorkom je dus ontbossing. Ontbossing is een niet te onderschatten probleem. Jaarlijks verdwijnen er miljarden bomen meer dan dat er bijkomen. Een trend die dus zeker op korte termijn gekeerd moet worden om te zorgen dat de aarde voor lange periode nog gezond zal blijven. Ander houtsoort wat leuk is om een houten horloge van te maken is Zebrano. Een houtsoort met een duidelijke houtstructuur. Op dit hout zijn de jaarringen van de boom heel duidelijk zichtbaar waardoor er een duidelijk tekening op zichtbaar is. Dit geeft het horloge een hele duidelijke houtlook.

De voordelen

Uiteraard is het voordeel dat het er heel erg leuk uit ziet en het origineel is. Toch kleven er nog vele andere voordelen aan het houten horloge. Zo is het door iedereen te dragen. Dit geldt niet voor de metalen horloges die bij veel mensen exceem of huiduitslag veroorzaken. Dit komt door het middel waar het metaal mee wordt bewerkt. Het houten horloge is ook heel licht en dit maakt het fijn om te dragen. We benoemden het al eerder maar het houten horloge is goed te graveren. Er komt een duidelijke zwarte tekst die dus heel goed leesbaar is. Dit is bij metaal veel minder het geval.

No Comments Found

Leave a Reply