autumn
Lifestyle

Woonkamer inspiratie voor de herfst

De herfst komt er weer aan. Een nieuw seizoen betekent vaak een nieuwe stijl in je kamer. Het is leuk om mee te gaan met de kleuren van het seizoen. In de herfst hebben we vaak behoefte aan knusheid, gezelligheid en warmte. Dit is dus super fijn en gemakkelijk toe te passen in je woonkamer. Heerlijk onder een warm kleedje op de bank met warme thee, ik kijk er naar uit! De herfst woonkamer is daarom ook een inspiratie voor velen.

Warme plaids en sierkussens

Kussens zijn net als schoenen en chocolade, je kunt er niet genoeg van hebben. Dit geldt ook voor plaids. Je kunt met sierkussens en plaids alle kanten op. Kies voor een warme en diepe kleur, als donkergroen of roodbruin. Wil je echt een statement maken? Kies dan een kleurrijke print met bloemen. Fluwelen stofjes zijn ook erg geliefd dit seizoen. Het voelt heerlijk én ziet er chique uit. Zorg dat je lekker mixt en matchet, maar houdt het wel overzichtelijk. Mijn persoonlijke favoriet is de faux fur plaid. Heerlijk zacht en warm! Daarnaast ziet het er erg chique uit in combinatie met mijn gouden, donkerblauwe en bloemenkussens. Ik kom mijn bank niet af dit najaar!

Kaarsen en theelichten

Herfst betekent ook donkerheid. Als je alleen bent, is dit natuurlijk niet erg prettig. Om sfeer en licht te creëren, zijn kaarsjes de ideale optie. Het staat ook nog eens enorm gezellig. Maak bijvoorbeeld een mooi dienblad met een aantal grote kaarsen (in de kleuren van je kussens). Dit staat erg verzorgd. Kies voor de koude dagen een kaars met een lekker geurtje, als kaneel of vanille. Dit maakt de sfeer nog wat knusser. Bij vele woonwinkels zijn er leuke kaarsenhouders of waxinelichtjeshouders te koop. Rij dus gewoon een keertje naar de woonboulevard en kijk wat er bij jou in huis past. Voel je je nog steeds niet prettig, ondanks de kaarsjes? Kijk dan even naar de opties voor mistgeneratoren. Met deze innovatieve manier van beveiliging zit je een stuk relaxter op de bank.

Planten

Terwijl buiten alle blaadjes bruin kleuren, is de trend voor in huis juist groen. Maak van je huis een ‘mini jungle’. Grote, groene plantjes met grote bladen zijn hip dit najaar. De vijgenboom, olijfboom en pannekoekenplant zijn goede voorbeelden hiervan. Ook hangplanten geven een speels effect. Kies voor een leuke pot bij de plant, bijvoorbeeld in de kleur van je kussens. Je kunt de plant ook op een standaard zetten, waardoor het een echte ‘eyecatcher’ van de woonkamer wordt.

Laat een antwoord achter