Een geslaagd feestje geven: Hoe doe je dat?

  • 28 april 2019

Is er binnenkort een speciale gelegenheid die je wil vieren met een groot feest? Er komt veel kijken bij het organiseren hiervan. Je raakt al snel de kluts kwijt in alle organisatorische klusjes. Want wat heb je nou allemaal nodig om een goed feest neer te zetten? In deze blog help ik je een handje en leg ik uit hoe je een knalfuif organiseert.

Een toplocatie

Als je echt voor een groot feest wilt gaan, zit je er waarschijnlijk niet zo op te wachten om dit in je eigen huis te doen. Daarom is het belangrijk dat je al vroeg nadenkt over een locatie. Zeker als je een feest wil organiseren op een populaire dag, zoals oudejaarsavond, dan moet je hier op tijd mee beginnen. Denk ook goed na over wat je aan een locatie uit wilt geven. Als je budget wat groter is, kun je gaan voor een locatie waar de drank geregeld wordt. Wordt dit te duur, dan kun je zoeken naar een ruimte waar je drank zelf mag verzorgen. Dit kan veel in de kosten schelen. Ga vooral ook van te voren eens kijken bij de locatie om te zien hoe je het wil versieren en wat er al aanwezig is aan licht en geluid.

Goede apparatuur

Een feestje is natuurlijk geen feestje zonder muziek. Ga daarom van te voren na of er bij de locatie een geluidsinstallatie aanwezig is. Zo niet, dan kan ik zeker aan te raden om dit te huren of te lenen van iemand die je kent. Muziek kan zelfs het saaiste feestje leuk maken! Hetzelfde geldt voor de lichten. Het leukste is natuurlijk als er leuke feestverlichting aanwezig is. De kans is echter groot dat dit niet op de locatie aanwezig is. Gelukkig kun je heel makkelijk licht huren voor een dagje. Dit kun je gewoon online doen op veel verschillende webshops. Heb je dus nog budget over, dan raad ik dit zeker aan. Is je budget wat kleiner? Probeer dan ook hiervoor even bij je kennissen na te vragen of iemand verlichting te leen heeft.

Versiering voor de sfeer

Als alle belangrijke en grote dingen, zoals locatie en apparatuur, geregeld zijn, dan is het tijd voor de versiering. Sommige locaties die te huur zijn, zijn al erg sfeervol ingericht. Dit geldt echter niet voor alle ruimtes. Huur je bijvoorbeeld een buurthuis, dan zal dit iets saaier ingericht zijn. Dan is het leuk om sfeervolle versiering aan te schaffen voor je feest. Hang slingers en ballonnen op in leuke kleuren. Andere leuke ideeën zijn bijvoorbeeld om kerstlichtjes op te hangen of om een fotohoek te maken met leuke props. Voor meer leuke ideetjes kun je een kijkje nemen op pinterest. Hier haal ik zelf vaak goede ideeën vandaan.

No Comments Found

Leave a Reply