letselschade advocaat
Blog

Een letselschade advocaat voor claims en vergoedingen

Het kan voorkomen dat u betrokken raakt bij een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval. Of in sommige gevallen zelfs een medische blunder. Het is dan mogelijk dat u letsel oploopt en dat u hierdoor in de kosten komt. Deze kosten noemt men letselschade: dit kan vergoed worden door de verzekeraar van de wederpartij. Om deze vergoedingen op te vragen wordt het echter aangeraden dat u een letselschade advocaat inschakelt. In dit blog gaan we in op het inschakelen van een letselschade advocaat en aan welke criteria eventuele schadevergoedingen en claims tot smartengeld moeten voldoen.

Inschakelen in allerlei situaties

Een letselschade advocaat in dienst nemen is in veel gevallen met schadeletsel een goed idee. Door het opgelopen letsel kunt u namelijk behoorlijk hoge kosten maken. Denk bijvoorbeeld eens aan kosten voor fysiotherapie, bezoekjes aan de huisarts, een hulp in huis. Sommige dingen worden vanzelfsprekend vergoed door uw eigen verzekeraar, maar bij veel schadeposten zal dat niet het geval zijn. Kapotte eigendommen bijvoorbeeld, of lastig aan te tonen schadeposten zoals immateriële schade. Voor dergelijke kosten heeft u er absoluut baat bij om een advocaat in te schakelen.

De letselschade advocaat is vaak gratis

Een advocaat in dienst nemen kan flink in de papieren lopen. Een letselschade advocaat is in veel gevallen echter gratis, omdat deze zijn of haar kosten op de verzekeraar van de wederpartij verhaald. Dat gebeurt door middel van specifieke afspraken, zoals het no cure no pay principe. Dit houdt in dat er überhaupt pas wordt betaald voor de letselschade advocaat wanneer de betreffende zaak is gewonnen. Ook met het no cure no pay principe worden de kosten alsnog op de tegenpartij verrekend. Ze zijn ten slotte een consequentie van de letselschade.

Meer informatie over de letselschade advocaat

Bent u onlangs slachtoffer geworden van letselschade of wilt u meer informatie over het inzetten van een letselschade advocaat? Er is een groot aantal letselschade advocaten dat is aangesloten bij de LSA: de Verenging van Letselschade Advocaten. Een advocaat die is aangesloten bij de LSA is zonder meer een goede en ervaren letselschade advocaat. Wanneer u dus op zoek bent naar een advocaat om uw letselschade traject mee te doorlopen, dan doet u er goed aan om hier op te letten. Voor informatie over letselschade advocaten kunt u tevens terecht op de website van de LSA. Een dergelijke advocaat inschakelen komt u absoluut ten goede wanneer u letsel heeft opgelopen.

Reacties uitgeschakeld voor Een letselschade advocaat voor claims en vergoedingen