Lifestyle

Welk PowerPoint template past bij jouw presentatie?

PowerPoint is onze reddende engel als het aankomt op het geven van presentaties. Microsoft PowerPoint zorgt ervoor dat je presentatie aantrekkelijker is om aan te horen en zien en zorgt er daarnaast voor dat je een geheugensteuntje hebt als je door de zenuwen even kwijt bent wat je ook alweer wilde vertellen. Om je PowerPointpresentatie helemaal aan te laten sluiten op wat je gaat vertellen en tegen wie je dat gaat vertellen, vertellen wij je hoe je gebruik kan maken van verschillende PowerPoint templates.

Wat is een template?

Een template is een lay-out. Deze kan bijvoorbeeld een oceaan thema hebben en dat zie je dan aan de kleur blauw en eventueel golven of vissen. Als je dus een presentatie over vervuiling van de oceaan geeft zou je zo’n template in kunnen zetten. Een template is dus het visuele gedeelte om je presentatie heen. De template komt bij elke sheet terug.

Welke categorieën zijn er?

Templates zijn te vinden onder de meer dan 60 categorieën die PowerPoint voor je heeft gemaakt. Er zijn een hoop categorieën, maar een aantal hebben maar een of twee templates. Een paar categorieën bevatten de meeste templates en die noemen we hieronder voor je op.

  • De eerste grote categorie is Zakelijk. Hierbij kun je kiezen uit verschillende templates die een rustig uiterlijk hebben. Ze zijn geschikt voor een zakelijke presentatie omdat er niet al te veel tierlantijntjes in het PowerPoint design zitten. Sommige templates zijn speciaal voor als je een PowerPoint wil maken voor een specifieke taak. Zo is er een template voor het introduceren van een bedrijf aan een nieuwe werknemer of voor een creatieve sessie.
  • De tweede categorie is Opleiding. Bij deze categorie is er onderscheid tussen presentaties die geschikt zijn voor basisschoolkinderen of voor studenten die tijdens college een presentatie moeten geven. Je ziet snel aan het PowerPoint design welk template voor welke leeftijdscategorie bedoeld is. Zo staan er bijvoorbeeld boerderijdieren op een van de PowerPoint templates. Die is voor kleine kinderen bedoeld.
  • Nog een categorie is Diagrammen. Dit is een fijne categorie als je een onderzoek hebt uitgevoerd en visueel de resultaten weer wil geven. Diagrammen spreken luisteraars aan omdat het zo voor iedereen overzichtelijk is wat er onderzocht is en wat de resultaten zijn. Een PowerPoint template uit de categorie diagrammen kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een meeting over de kwartaalcijfers.
  • De laatste categorie die veel PowerPoint templates heeft is de categorie Marketing. Deze categorie kan ingezet worden als je vanuit jouw bedrijf een andere partij wil overtuigen om zo bijvoorbeeld investeerders te winnen.

Deze categorieën maken het eenvoudiger om een template te kiezen die bij jouw presentatie past, maar om de boodschap van je presentatie optimaal over te laten komen kan je bijvoorbeeld rekening houden met kleur. Als je een presentatie houdt over duurzaamheid is groen een kleur die daar mooi op aansluit. Denk daarover na als je een PowerPoint maakt.

PowerPoint laten maken

Zoals je inmiddels gemerkt hebt zijn er een hoop templates die je tijdens het maken van een PowerPointpresentatie in kan zetten om zo tot een professionele presentatie te komen. Je kan er ook voor kiezen om een eigen PowerPoint design te laten ontwerpen door een professioneel bureau. Als je een eigen bedrijf hebt of veel presentaties moet geven voor je opleiding, kom je een stuk professioneler over en zullen mensen jouw presentatie sneller onthouden omdat je onderscheidend bent. Je zet op die manier namelijk echt een merk neer, in plaats van dat je een standaard template gebruikt. Voor een groter bedrijf is het sowieso aan te raden om een eigen template te laten designen omdat je op die manier meer als een geheel over komt.

Laat een antwoord achter