Lifestyle

Ik ga op reis en ik neem mee…

Als ik klaar ben met mijn studie, wat bijna het geval is, ben ik van plan om op reis te gaan. Ik heb nog geen idee waarheen, maar een ding is zeker; de zon moet er schijnen. Lekker even ontspannen na die drie jaar hard studeren. Ach, eigenlijk was het ook wel heel leuk. Maar toch vind ik dat mijn bachelordiploma gevierd moet worden. Want wie weet zit ik over een paar weken wel aan een vaste baan vast. Maar wat neem je allemaal mee op zo’n reis?

Kleding

Het leukste vind ik eigenlijk om kleding uit te zoeken. Naast dat ik mijn kast altijd even doorspit voor de leukste jurkjes, rokjes en topjes, ga ik ook altijd lekker online shoppen. Dagenlang kan ik surfen op het web naar bijvoorbeeld de mooiste bikini of de hipste zonnebril. Ook leuk is het om op Pinterest te kijken of in tijdschriften voor outfitinspiratie. Heerlijk die voorpret!

Benodigdheden

Natuurlijk kan je niet op reis gaan zonder de essentials. Zo is het bijvoorbeeld heel belangrijk om even uit te zoeken of je kan reizen met je ID of dat je je paspoort nodig hebt. Daarnaast is het voor een verre bestemming vaak noodzakelijk dat je een visum hebt en de juiste inentingen. Daarnaast zijn er nog talloze handige dingen om mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan zonnebrand (als je nog naar een goed merkt zoekt, Louis Widmer is echt aan te raden), een handig tasje of rugzak voor als je op stap gaat, een zonnebril, slippers en goede schoenen etc.

De bestemming

Als je een bestemming kiest moet je natuurlijk ten eerste rekening houden met wat je wilt zien en waar je graag nog eens heen wil. Maar ook voor het inpakken is dit natuurlijk erg belangrijk. Kies je bijvoorbeeld een land met veel bergen zoals Peru of Bolivia, dan kan het weer erg gevarieerd zijn net als het landschap. Bij de kust kan het lekker warm zijn zodat je in je bikini op het strand kan liggen, terwijl het in de bergen super koud is ’s nachts en je wou dat je nog meer truien bij je hand. Denk dus goed na voordat je gaat!

Mijn bestemming

Zelf ben ik er nog niet uit naar welke bestemming ik wil. Er zijn zoveel verschillende klimaten, landschapen en culturen. Eigenlijk wil ik de hele wereld nog rond als ik een lijstje ga maken! Gelukkig weet ik zeker dat als ik ga, ik mij niet druk hoef te maken om mijn paklijst. Want met deze tips heb ik mijn koffertje zo gepakt!

Laat een antwoord achter